четвер, 26 листопада 2009 14:00

Корейських чоловіків не будуть судити за брехню заради сексу

Корейських чоловіків не будуть судити за брехню заради сексу

Конституційний суд Південної Кореї скасував закон, який карав чоловіків за брехливу обіцянку одружитися на жінці, щоб схилити її до сексу.

Закон діяв з 1953 року. Він передбачав для чоловіків, які давали брехливі матримоніальні обіцянки, покарання у вигляді двох років тюремного ув"язнення або штрафу у розмірі більше 4 тисяч доларів.

Суд ухвалив, що дана норма порушує конституційне право жінки на сексуальну свободу, а також порушує статеву рівність і не відповідає сучасним тенденціям сексуальної свободи і індивідуалізму. При цьому КС застеріг владу від втручання в такі особисті сфери життя своїх громадян.

Таким чином був задоволений позов двох чоловіків, які наполягали на тому, що питання про секс до шлюбу є питанням моралі і не може стати підставою для покарання.

Водночас той же суд минулого року зберіг у кримінальному кодексі положення про незаконність позашлюбного сексу. Тоді він мотивував своє рішення тим, що суспільство як і раніше вважає таку поведінку непристойною.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Корейських чоловіків не будуть судити за брехню заради сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі