понеділок, 18 лютого 2008 16:34

Корейські учені клонуватимуть домашніх тварин

Перша служба клонування домашніх тварин дасть людям шанс зустрітися з точними копіями своїх померлих улюбленців. Південнокорейська компанія RNL Bio працюватиме в співпраці з ученими, які вперше клонували собаку.

Прес-секретар компанії Юн Кім повідомила, що перше замовлення вже виконується - це прохання американки, яка хоче клонувати свого померлого пітбуля. Клієнтка, Берненн Макканні з Каліфорнії, була дуже прив"язана до пса: свого часу він врятував їй життя, коли на неї напав інший собака.

За словами Кім, тканини вуха собаки, узяті перед її смертю, були збережені в біотехнічній лабораторії в США. Тепер на основі ДНК зразка можна спробувати створити клон, додала Ким, хоча шанси на успіх складають приблизно один з чотирьох.

RNL Bio планує брати з клієнтів 150 тис. доларів за одну клоновану тварину, проте замовники вноситимуть цю суму тільки після передачі їм їхнього нового вихованця.

Роботами по клонуванню займуться учені з Сеулського Національного університету на чолі з доктором Лі Байонг-Чун, професором ветеринарії.

Професор Лі раніше працював з дослідником стволових клітин, що дискредитував себе, доктором Ву-Сук Хваном, чиї заяви про революційні відкриття в створенні стволових клітин людини шляхом клонування, як виявилось, були засновані на фальсифікації.

Факт того, що в 2005 році ця група учених вперше в світі успішного клонувала собаку, підтверджений. Її звуть Снуппі.

Через скандал Лі навколо стволових клітин був на три місяці усунений від роботи в університеті. Він притягнутий до суду разом з Хваном по звинуваченню в розкраданні засобів, виділених на дослідження.

Сьогодні Лі підтвердив, що проектом займеться університетська лабораторія клонування тварин, але подробиці повідомити відмовився.

RNL Bio планує зайнятися клонуванням не тільки домашніх улюбленців, але і особливо навчених собак типу тих, яких використовує для пошуку вибухівки.

Фірма, створена в 2000 році, проводить дезинфекційні засоби і харчові добавки для тварин, а паралельно проводить дослідження в області стволових клітин, повідомляє Інопресса.

Зараз ви читаєте новину «Корейські учені клонуватимуть домашніх тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі