вівторок, 17 серпня 2010 05:49

Корейці ховаються від спеки у ванни з льоду

Автор: фото: REUTERS/Truth Leem
  На катку у центрі корейського міста Сеула відкрили льодову галерею. Діти бавляться на крижаному унітазі і залазять у ванну з льоду
На катку у центрі корейського міста Сеула відкрили льодову галерею. Діти бавляться на крижаному унітазі і залазять у ванну з льоду

— Такої спеки в нас ще ніколи не було, — каже кореєць 35-річний Пак Кім. Він привів своїх дітей — 2-річного Лі та Мані, 4 роки, на льодовий каток у центрі Сеула. — Літо завжди було спекотним, але температура піднімалася не вище ніж 35°С. Сьогодні повітря прогрілося до 50°С.

Перед входом на каток Пак Кім одягає на доньку пухову куртку та рукавички, на сина — вельветову куртку із натуральним хутром. Ковзани напрокат не беруть, лишаються у шльопанцях. Кілька хвилин ковзають льодом, потім ідуть до льодової галереї, що за кілька метрів від катка. 20 хв. стоять у черзі, щоб потрапити всередину.

— Приходили сюди взимку, то черги такої не було, — розповідає. — Працівники самі запрошували відвідувачів подивитися на витвори майстрів. А тепер приїжджають люди з усіх кінців міста, щоб на кілька хвилин забути про спеку.

У льодовій галереї підтримують температуру -1°С. Тут стоять близько 50 скульптур із льоду. Лі сідає на крижаний унітаз, Мані залазить у ванну із льоду, Пак тулить голову до крижаної стіни.

— У квартирі нас рятують кондиціонери. Їх почепили в кожній кімнаті. Із дружиною їздимо за покупками о 12-й ночі, коли температура трохи опускається. Як лягаємо спати, обмотуємося мокрим простирадлом. П"ємо багато води — у день на сім"ю йде понад 5 літрів.

Зараз ви читаєте новину «Корейці ховаються від спеки у ванни з льоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі