пʼятниця, 23 липня 2021 19:33

"Копала землю руками, щоб вибратися з ями" - експерт розповів про насильство над людьми

Багато смертей неповнолітніх стається через необережність батьків. Однак поширені також і трагічні інциденти внаслідок домашнього насильства.

Часто трапляються випадки побутового насилля через сварки між чоловіком та дружиною. Також скандали виникають після вживання алкоголю або наркотиків, розповів Gazeta.ua власник столичної Першої міської студії траурних церемоній Євгеній Мінченко.

Із 2003 до 2014 року працював в обласному бюро судово-медичної експертизи у різних відділах. Зокрема, у відділі експертизи трупів, комісійних експертиз у кримінальних справах проти лікарів, авто-технічних експертиз.

Мінченко розповів про випадки насилля, які його найбільше вразили за роки практики.

Автор: pixabay.com
  141 людина дістала тяжкі травми, ще понад тисяча – легкі побої.
141 людина дістала тяжкі травми, ще понад тисяча – легкі побої.

У поліцейському відділку:

Жахлива історія сталася у Донецьку ввечері перед 8 березня. 26-річна дівчина працювала касиром у супермаркеті. Після закінчення зміни о 10:00 вона збиралася їхати додому, жила за містом.

Дорогою на неї напали грабіжники, украли телефон, сумку. Вона вирішила одразу піти у поліцію, щоб написати заяву.

У цей час у райвідділі був корпоратив. Хлопці молоді, 5-6 чоловік. Вони захотіли розважитись. Заяву так і не прийняли, а закінчилось усе груповим зґвалтуванням дівчини. Правоохоронці випхали її з відділення на вулицю.

Вона не розгубилася і поїхала до міського управління поліції. Там вже залучили інші органи. Однак керівництво поліції захотіло владнати справу мирно. До дівчини приїхали додому і пропонували значну суму грошей за те, щоб вона забрала заяву. Мовляв, усе одно нічого не зможе довести і зрозуміло, що шансів виграти суд немає. Постраждала відмовила їм, бо для неї це принципово, але пакет грошей поліцейські залишили. Дівчина взяла всі гроші і поїхала з ними у міське управління. Там вона в черговій частині висипала подачку на підлогу.

Жертва змогла вибратися з ями:

Напередодні Пасхи до мене на експертизу привезли жінку, років 25. Вона була гола, але закутана в ковдру. Волосся брудне і мокре, тіло у подряпинах і сирій землі, мов волочили. Нігті видерті, а пальці понівечені. Однак потерпіла була жива та при тямі.

У будинку одного зі співробітників приватної компанії святкували корпоратив з нагоди Великодня. Всі один одного знали, пили алкоголь, веселились.

Ця жінка була однією із працівниць. Із господарем свята вони захотіли усамітнитись. У розпал сексуальних утіх чоловік вирішив прив'язати її до ліжка. Спершу жінка була не проти, але потім від дістав фотоапарат і почав її фотографувати. Партнерка почала заперечувати і погрожувати поліцією. Фотограф злякався - узяв пляшку і вдарив її по голові.

Після цього злочинець заховав тіло жінки у яму для відходів і прикрив великою бетонною плитою, а наверх поставив мангал. Думав, що та мертва і спокійно пішов спати.

Однак потерпіла опритомніла і у стані шоку почала вибиратися з ями. Виявилося, що вона копала землю руками та нігтями, щоб вилізти з-під плити. Нещасну знайшла місцева літня жінка, яка й позвонила правоохоронцям.

Коли понівечена коханка разом із поліцією з'явилася на порозі зловмисника, він був шокований.

Автор: pixabay.com
  У 2021 році 74 людини загинули у наслідок домашнього насильства.
У 2021 році 74 людини загинули у наслідок домашнього насильства.
Зґвалтування неповнолітньої:

Подія відбулася у центрі Донецька в 2012 році навпроти будівлі міського управління поліції. Загибла була донькою співробітника правоохоронних органів. Вона не могла потрапити у свій будинок, бо загубила ключі. Зустріла чоловіка років 35 із сусіднього під'їзду і попросила телефон, щоб подзвонити. Але той сказав, що не має при собі телефону та заманив дівчинку додому. Уже там ґвалтівник почав приставати до неї, але зрозумів, що сусіди можуть почути крики. Затягнув її на технічний поверх, де зґвалтував і залишив мертвою.

Коли її знайшли, то на тілі не було характерних ознак насильницької смерті. Не могли зрозуміти, від чого настала смерть. Однак у роті в неї був пісок. У морзі виявили, що полові органи були розірвані, а у бронхах був той самий будівельний пісок.

Винного знайшли швидко, раніше він уже був судимий за подібні випадки. Згодом ґвалтівник розповів, що коли знущався над дівчинкою, вдавлював її обличчя у пісок. Смерть настала саме від цього. Така загибель дуже важка і болісна.

Батько роками знущався над дитиною:

У якийсь період в Україні після запровадження виплат за народження дітей почастішали випадки домашнього насильства над неповнолітніми. Переважно вони були із неблагополучних сімей.

Одного разу із села поблизу Маріуполя привезли труп 8-річного хлопчика. Усе тіло було у синцях, побоях, слідах крові. Тато дитини його постійно бив та прив'язував мотузками у сараї за те, що він не слухався. Хлопець мав неймовірне бажання бути вільним. Після кожного такого знущання він відв'язувався і тікав із дому. Нещасного знаходили у сусідніх селах, його повертали додому - і все починалося знову. Мама особливо не втручалася, сім'я здавалася цілком нормальною.

Того разу тато залишив його у тому ж сараї після чергового побиття. У хлопця був розрив селезінки, почалася внутрішня кровотеча.

У розмові з Gazeta.ua Мінченко також склав список смертей українців, які його найбільше шокували.

У Луцьку сталося жорстоке подвійне вбивство. 62-річний Василь Пилипюк відрубав голову 56-річній дружині Маї у ліжку, а 22-річну доньку Тетяну догнав із сокирою у коридорі.

Жінки роками потерпали від жорстокого чоловіка. Правоохоронці неодноразово приїжджали на виклики сусідів у будинок, де проживала родина. Однак дружина відмовлялася писати заяву.

Зараз ви читаєте новину «"Копала землю руками, щоб вибратися з ями" - експерт розповів про насильство над людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі