пʼятниця, 27 червня 2008 09:56

Контролювати вступну кампанію у вузи будуть 12 громадських організацій

Дванадцять громадських організацій з різних регіонів України об"єдналися в коаліцію для контролю вступної кампанії у вищі учбові заклади, повідомив Інформаційний центр незалежного оцінювання.

Особлива увага буде приділена відповідності результатів зарахування студентів тій кількості балів, які вони отримали при тестуванні. Про це було оголошено в четвер на прес-конференції в Києві.

Коаліція "Громадський моніторинг" відстежуватиме прозорість надходження і неупередженість приймальних комісій в 31 вищому учбовому закладі, які знаходяться в обласних і районних центрах України.

Крім Києва, громадський контроль передбачено в університетах Бердянська, Білої Церкви, Вінниці, Горлівки, Дніпропетровська, Донецька, Дрогобича, Житомира, Кіровограда, Львова, Маріуполя, Рівного, Сімферополя, Слов"янська, Херсона та Черкас.

Організатори заявили, що вони проводитимуть моніторинг на всіх етапах вступної кампанії - під час прийому документів, проведення вступних іспитів, зарахування тих, хто поступає і оприлюднення результатів конкурсу.

Громадські організації вже провели аналіз правил прийому абітурієнтів всіх вузів, які потрапили під громадський контроль. При цьому вони з"ясували, що більшість учбових закладів використовують в своїй практиці додаткові умови для вступних іспитів, які чітко не врегульовані умовами прийому.

"Цілком можливо, що масове застосування подібних практик приведе до нівеляції ідеї проведення зовнішнього незалежного оцінювання", - відзначила керівник проекту громадського спостереження Алла Волошина з Творчого об"єднання ТАРО (Кіровоград).

Крім цієї організації, в коаліцію "Громадський моніторинг" увійшла громадська мережа ОПОРА, а також 10 регіональних організацій з різних областей України. Учасники коаліції пообіцяли проводити регулярні звітні прес-конференції і публікувати дані про свою діяльність на новоствореному сайті.

Відзначимо, що вчора в Україні розпочалася додаткова сесія зовнішнього оцінювання знань випускників шкіл, яка триватиме до 4 липня.

У першому тестуванні з української мови і літератури беруть участь 6 тисяч 361 людина, для яких створено 27 пунктів тестування.

Під час основної сесії зовнішнього оцінювання, яка продовжувалася з 22 квітня по 4 червня, тест з української мови і літератури здали 461 тисяча 210 учасників. 92% з них набрали більше 124 балів, отримавши таким чином право на вступ до вищих учбових закладів. Максимальну кількість балів - 200 - отримали 222 учасники, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Контролювати вступну кампанію у вузи будуть 12 громадських організацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі