пʼятниця, 11 травня 2007 08:18

Конституційний Суд попередив про самоліквідацію, якщо звільнятимуть суддів

Конституційний Суд висловлює занепокоєння ситуацією, що склалася навколо нього, зокрема звільненням деяких суддів КС. Про це йдеться в офіційній заяві КС, оприлюдненій у четвер його головою Іваном Домбровським.

"Конституційний Суд глибоко занепокоєний ситуацією, штучно створеною навколо єдиного органу конституційної юрисдикції. В умовах гострої політичної кризи виникли обставини, що негативно вплинули на діяльність Конституційного Суду", – процитував Домбровський заяву КС.

Серед таких негативних обставин судді КС називають багатоденні мітинги біля стін суду, "загрозу застосування насилля до суддів, незаконний збір інформації, що стосується їхнього особистого життя, професійної діяльності, а також спроби дискримінації суддів Конституційного Суду".

"Виникає стурбованість виданням президентом указів про звільнення з посад суддів КС Пшеничного, Станік, а також реєстрація 8-го травня 2007 року у Верховній Раді проекту постанови про припинення повноважень суддів КС Кампа, Лілака, Шишкіна, Мачужак та про звільнення Стецюка", - сказав він.

При цьому в заяві суддів КС наголошується, що все це негативно позначається на діяльності суду і може призвести до припинення його функціонування.

"За таких обставин Конституційний Суд наголошує на необхідності дотримання Конституції і законів України, виконання пункту 14 резолюції ПАРЄ про те, що влада КС має гарантуватися, і тиск на цей орган є недопустимим", - сказано в заяві.

Водночас Домбровський відмовився відповідати на запитання журналістів, зазначивши, що був уповноважений лише оголосити дану заяву, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний Суд попередив про самоліквідацію, якщо звільнятимуть суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі