середа, 13 червня 2007 15:58

Конкуренти Переса відмовилися від боротьби за крісло президента Ізраїлю

Патріарх ізраїльської політики, лауреат Нобелівської премії миру Шимон Перес забезпечив собі перемогу на президентських виборах після того, як обидва його конкурента відмовилися від подальшої боротьби за крісло глави держави.

У другому турі виборів 83-річний віце-прем"єр виступатиме як єдиний кандидат. Перемігши в першому турі, Перес, проте, не отримав достатньої підтримки парламентаріїв, щоб уникнути повторного голосування.

За Переса, який представляє правлячу партію "Кадіма", проголосували 58 з 120 депутатів Кнесета. Його опонентів, Реувена Рівліна з партії "Лікуд" і лейбористку Колетт Авіталь, підтримали 37 і 21 парламентаріїв відповідно. Після підрахунку голосів Рівлін і Авіталь відмовилися від подальшої участі у виборах.

Для перемоги кандидатові потрібно заручитися підтримкою 61 з 120 парламентаріїв. Якщо потрібна кількість голосів не набрана, проводиться другий тур на аналогічних умовах, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Конкуренти Переса відмовилися від боротьби за крісло президента Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі