четвер, 10 липня 2008 14:21

Конгресмени проголосували за збереження електронних листів Білого дому

Палата представників Конгресу США в середу схвалила законопроект, який зобов"язує обов"язкове зберігання електронного листування Білого дому. Конгресмени зважилися на цей крок не дивлячись на загрозу вето з боку президента Джорджа Буша.

Документ наказує архіваріусові Сполучених Штатів розробити нові правила збереження електронного листування. Метою законопроекту називають збереження урядових матеріалів для історії і підтримку підзвітності президентської адміністрації законодавчій владі.

Законопроект був винесений на обговорення через невдоволення з приводу відсутності в архівах деяких електронних листів, які були потрібні під час розслідування Конгресом діяльності співробітників адміністрації Буша, зокрема Карла Роува.

При цьому голова комітету Палати представників з реформи державного управління, конгресмен-демократ Генрі Уоксман підкреслив, що недбале відношення до електронних листів було характерне і для адміністрації минулого президента Біла Клінтона.

У Палаті представників за законопроект проголосували 286 конгресменів, а проти - 137. Доля документа в Сенаті поки не ясна. Адміністрація Буша визнає важливість зберігання записів, але стверджує, що схвалений конгресменами законопроект може порушити баланс між гілками державної влади, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Конгресмени проголосували за збереження електронних листів Білого дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі