четвер, 31 липня 2008 08:43

Конгрес США затвердив розширення НАТО

Палата представників конгресу США затвердила резолюцію, в якій висловлена підтримка подальшому розширенню НАТО. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на РІА "Новости".

У резолюції також сказано, що "жодна держава за межами НАТО" не має права голосу в рішенні про того, хто може бути членом альянсу.

"Будь-яке рішення про членство в НАТО прийматимуть члени НАТО шляхом консенсусу, і жодна держава за межами НАТО не має права голосу або вето по таких рішеннях", - наголошується в резолюції.

У документі заявлено також, що конгрес США "підтримує розширення НАТО і вважає, що подальша взаємодія зі всіма країнами, які прагнуть в НАТО, укріпить безпеку для всіх держав евроатлантичного регіону".

"Конгрес США повністю підтримує запрошення почати інтенсивний діалог НАТО з Боснією і Герцеговиною, Чорногорією і Сербією", - сказано в резолюції.

У ній підкреслюється також, що на квітневому саміті "НАТО погодилася з тим, що Україна і Грузія зробили цінний внесок в операції НАТО, виразили "чітку підтримку приєднанню України і Грузії до Плану дій з членства в НАТО як наступний етап для повного членства", а також заявили, що НАТО "почне період інтенсивної взаємодії з Україною і Грузією для оцінки їх заявок на зустрічі, яка відбудеться в грудні 2008 року", повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США затвердив розширення НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі