четвер, 08 листопада 2007 09:06

Конгрес США стоячи аплодував Саркозі

Під час свого державного візиту до Вашингтона президент Франції Ніколя Саркозі, якого також називають Сарко-американець, зачарував США. США можуть розраховувати на Францію в боротьбі проти тероризму в Афганістані, а також проти прагнення Ірану створити ядерну зброю. Про це заявив французький президент Николя Саркозі під час виступу в американському конгресі.

Це був перший більш ніж за десятиліття виступ президента Франції перед членами обох палат американського конгресу. Конгресмени аплодували Саркозі стоячи.

Тепер Саркозі проведе переговори з його американським колегою Джорджем Бушем. Президентам належить обговорити ситуацію на Близькому Сході, в Іраку, а також проблему іранського атома.

Саркозі не став у своєму виступі згадувати Ірак. Він сказав, що хотів би, щоб Франція після кількох десятиліть "повністю відновила свою роль" у структурі військового командування НАТО.

Він також у доволі різких тонах висловився про Іран, який, як вважають у США, намагається створити ядерну зброю, хоча Тегеран наполягає на мирному характері свого атома.

Відносини між Парижем і Вашингтоном стали досить напруженими, коли 2003 року Франція виступила проти операції в Іраку, на якій наполягали США, передає 8 листопада ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США стоячи аплодував Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі