пʼятниця, 23 березня 2007 20:02

Конгрес США проголосував за виведення військ з Іраку до осені 2008 року

Палата представників конгресу США проголосувала за виведення американських військ з Іраку до 31 серпня 2008 року або навіть раніше - до кінця грудня 2007 року у випадку, якщо іракський уряд не виконуватиме взяті на себе зобов"язання.

- Це голосування буде голосуванням про закінчення війни в Іраку, - заявила перед початком підрахунку голосів спікер палати представників Ненсі Пелосі.

За її словами, "ця війна є гротесковою помилкою".

Напередодні Білий дім знов попередив конгрес, що Буш не дозволить подібному документу стати законом.

- Це поганий законопроект і президент накладе на нього вето, - заявив журналістам у Вашингтоні прес-секретар Білого дому Тони Сноу, підкресливши при цьому, що законопроект про виведення американських військ з Іраку "має нульові шанси, щоб стати законом".

Протистояння між президентом і демократами в конгресі ставить під загрозу поточне фінансування американських озброєних сил.

Напередодні міністр оборони США Роберт Гейтс попередив, що у випадку, якщо гроші не будуть отримані Пентагоном до 15 квітня, міністерству оборони доведеться скоротити бойову підготовку частин, які по графіку ротації повинні прямувати до Іраку і Афганістану, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США проголосував за виведення військ з Іраку до осені 2008 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі