вівторок, 30 вересня 2008 07:47

Конгрес США не прийняв план порятунку американської економіки

Конгрес США не прийняв план порятунку американської економіки
Адміністрації США не вдалося набрати більшість голосів конгресменів на підтримку плану порятунку американської економіки, повідомляє Bloomberg. 228 членів Палати представників проголосували проти проекту, тоді як за план міністра фінансів Генрі Полсона було подано лише 205 голосів.

Серед супротивників пропозиції адміністрації опинилися як республіканці, так і демократи. З республіканців "за" проголосували 65 осіб, "проти" - 133. Голоси демократів розподілилися таким чином: "за" - 140 голосів, "проти" - 95.

План Полсона припускав виділення 700 мільярдів доларів бюджетних коштів на викуп неліквідних активів. Метою плану була рекапіталізація банківської системи і підтримка іпотечного ринку США, фінансової кризи, що стала першопричиною.

Фондовий ринок відреагував на провал проекту різким падінням котирувань. На 21:30 за київським часом індекс DowJones впав на 4,75 відсотка, а індекс широкого ринку S&P 500 - на 6,01 відсотка. Відразу після оголошення результатів голосування DowJones знизився на 6,3 відсотка.

Ціна на нафту також впала, знизившись до кінця сесії на біржі NYMEX на 9,14 долара до 97,75 долара за барель. В той же час золото подорожчало на 17,6 долара до 912 доларів за тройську унцію, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США не прийняв план порятунку американської економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі