вівторок, 10 червня 2008 08:19

Конгрес США може почати імпічмент Джорджа Буша

Конгрес США може почати імпічмент Джорджа Буша
Конгресмен-демократ Денніс Кусиніч вніс на розгляд нижньої палати Конгресу США проект резолюції з вимогою імпічменту президента Джорджа Буша. Як підкреслив Кусиніч, що вийшов не так давно з боротьби за президентське крісло, голова адміністрації повинен бути усунений від влади за введення країни в оману у зв"язку з розв"язанням війни в Іраку.

Денніс Кусиніч майже п"ять годин зачитував в конгресі звинувачення, вимагаючи піддати імпічменту Джоржа Буша. Згідно проекту резолюції, Кусиніч вимагає піддати Буша імпічменту по 35 пунктам. Кусиніч оповістив свій намір внести резолюцію о 19:12 годині за вашингтонським часом, а потім почав зачитувати повністю весь текст документа, витративши на це без перерви 4 години 39 хвилин. Виступ він завершив в 23:51.

Після того, як конгресмен зачитав резолюцію, головуючий на засіданні палати оголосив, що рішення про те, чи брати цей документ до подальшого розгляду, сьогодні прийнято не буде. Про час ухвалення такого рішення буде оголошено додатково, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США може почати імпічмент Джорджа Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі