вівторок, 12 серпня 2008 14:14

Конфлікт Росії і Грузії передбачили ще сім років тому

Сценарій конфлікту Росії і Грузії був написаний ще в 2001 році, коли відомий американський письменник Том Кленсі брав участь у виданні комп"ютерної гри Ghost Recon, пише Newsru.com

У цій грі Росія, яка підтримує південноосетинських сепаратистів, в серпні 2008 року нападає на Грузію й окуповує її територію. Після цього останніми на допомогу приходять солдати США і НАТО. У разі перемоги гравець, що воює по сюжету проти Росії, у рядах спецназівців захоплює Кремль. Президентом Росії, до речі, є Дмитро Арбатов: творцям шутера вдалося вгадати навіть ім"я третього президента РФ.

Найбільш примітне навіть не те, що сюжетом виступає протистояння США-Росія, а те, що дія гри відбувається саме в 2008 році.

Автори шутера пояснили свій вибір тим, що саме цього року в Росії відбулася зміна влади. Новий уряд Росії, ультранаціоналістичний, намірився відродити імперію за типом СРСР.

"Підкоривши внутрішніх ворогів, новий уряд спрямовує свої червоні від недосипу очки у бік ворогів зовнішніх, причому з однією лише метою - відродити Радянський Союз у всій його минулій величі. Навіщо їм це знадобилося, теж невідомо, але завзятість, з якою вони просуватимуть свою ідею, цілком гідна захоплення. Спочатку на горіхи дістанеться Україні, Білорусії і Казахстану, які, залишившись наодинці з величезним військовим монстром, ляжуть практично без опору. Потім вояки направлять стопи у бік Грузії, не розраховуючи зустріти на шляху серйозного опору", - говориться в рецензії на цю гру на сайті AG.ru.

Слід зазначити, що Ghost Recon має на AG.ru рейтинг вище 80 %, що дуже добре для будь-якого проекту.

Цей письменник також передбачив трагедію 11 вересня в Америці: в кінці книги "Борг честі", в якій розповідається про швидкоплинну війну Японії і США, описаний сюжет, коли японський пілот Сато направив викрадений авіалайнер "Боїнг-747" на Капітолій. Аналогічно вчинили терористи, протаранивши в Нью-Йорку башти Всесвітнього Торгового центру. Диктор НТВ Євгеній Кисельов, коментуючи події 9/11, тримав в руках цю книгу, пише Вікіпедия.


Зараз ви читаєте новину «Конфлікт Росії і Грузії передбачили ще сім років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі