вівторок, 19 лютого 2008 13:01

Конфлікт між Венесуелою і американською Exxon Mobil спровокував зростання цін на нафту

На азіатських торгах 19 лютого продовжили рости ціни на нафту. Причиною став триваючий конфлікт між Венесуелою і американською Exxon Mobil, а також небезпека припинення постачань з Нігерії, де продовжується боротьба між урядом країни і найбільшим озброєним угрупуванням "Рух за звільнення дельти річки Нігер".

Ф"ючерси на американську легку нафту з постачанням у березні досягли позначки  96,2 долара за барель. Ф"ючерси на нафту сорту Brent також виросли з 94,92 до 95,05 долара.

Наприкінці минулого тижня президент Венесуели Уго Чавес заявив, що Каракас може подати до суду на американську компанію Exxon Mobil за несплату податків. Венесуела, яка є одним з основних постачальників нафти у США, минулого тижня припинила постачання Exxon у відповідь на заморожування своїх рахунків у обсязі 12 млрд доларів за позовом американського гіганта.

Сприяти зростанню цін на чорне золото може і засідання Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), яке відбудеться 5 березня і де буде ухвалено рішення про об"єми нафтовидобутку. Президент Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Чакіб Хеліл заявив, що картель на майбутньому черговому засіданні 5 березня, найімовірніше, понизить або залишить на колишньому рівні обсяги  видобування нафти, повідомляє агентство Reuters

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт між Венесуелою і американською Exxon Mobil спровокував зростання цін на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі