вівторок, 15 січня 2008 11:30

Кондоліза Райс несподівано прибула до Іраку

Кондоліза Райс несподівано прибула до Іраку

У вівторок держсекретар США Кондоліза Райс прибула до Багдада з неоголошеним візитом, маючи намір обговорити з керівництвом Іраку перспективи примирення різних груп населення країни. У Багдаді вона зустрінеться з прем"єр-міністром Нурі аль-Малікі, передає AP.

До Іраку глава американського дипломатичного відомства прилетів з Ер-Ріяда, столиці Саудівської Аравії, де перебувала разом з президентом Бушем у рамках його близькосхідного турне. Саме в Саудівській Аравії було оголошено про поїздку, яка, за словами офіційних осіб, має підштовхнути іракський уряд до додаткових зусиль зі стабілізації. Райс планує повернутися в Ер-Ріяд у вівторок увечері.

В суботу президент Буш заявив, що схвалює недавнє рішення іракського парламенту допустити тисячі колишніх прихильників партії Саддама Хусейна "Баас" до роботи в урядових структурах. За словами глави Білого дому, це стане серйозним кроком до ліквідації роздробленості в країні. В той же час, підкреслив американський лідер, прогрес має бути помітнішим.

Востаннє Райс була в Іраку в грудні минулого року. Тоді вона обговорила з місцевою владою проблему курдських повстанців, що діють на півночі країни. Крім того, вона піднімала в Багдаді питання примирення всередині Іраку, яке стало лейтмотивом нинішнього візиту.

Поява високопоставлених іноземних чиновників в Іраку зазвичай відбувається без попереднього оголошення. Так, в країні періодично буває міністр оборони США Роберт Гейтс, який заради безпеки не розкриває своїх планів заздалегідь, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Кондоліза Райс несподівано прибула до Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі