понеділок, 21 липня 2008 12:21

Кондоліза Райс назвала чорношкірого Обаму досягненням Америки

Держсекретар США Кондоліза Райс назвала висунення чорношкірого сенатора Барака Обами як єдиного кандидата в президенти від Демократичної партії великим досягненням Америки, передає агентство AssociatedPress. У записаному в минулу п"ятницю інтерв"ю Райс знову підкреслила, що не має наміру балотуватися на пост віце-президента в парі з кандидатом від республіканців Джоном Маккейном.

На думку Райс, успіх Барака Обами в передвиборній гонці демократів свідчить про значний прогрес в досягненні рівності представників різних рас в США. Держсекретар нагадала, що один з її попередників Колін Пауелл був першим афроамериканцем, що зайняв такий високий державний пост, сама Райс стала другою.

Після інавгурації нового президента в січні Кондоліза Райс планує покинути Вашингтон, повернутися до Каліфорнії і почати роботу над книгою про зовнішню політику США.

Держсекретар також повідомила, що вже вирішила, за кого з кандидатів планує голосувати в листопаді, але відмовилася називати ім"я журналістам, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кондоліза Райс назвала чорношкірого Обаму досягненням Америки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі