четвер, 21 травня 2020 09:47

Комунальники зможуть вдертися до житла без згоди власника - юристка розкритикувала новий закон про ЖКГ

Комунальники зможуть вдертися до житла без згоди власника - юристка розкритикувала новий закон про ЖКГ
Що передбачає нова реформа ЖКГ. Зображення: Житомир - 20 хвилин

Ухвалили законопроєкт про нові договори про надання комунальних послуг, який може надати право несанкціонованого доступу до житла громадян. Так вважають певні юристи.

"Несанкціонований доступ до житла, іншого об'єкта нерухомого майна для обмеження (припинення) надання комунальної послуги відбувається без отримання згоди його власника (користувача), якщо такий власник (користувач) відмовляється допустити в належне йому житло (інший об'єкт нерухомого майна) представника виконавця", - йдеться у фрагменті документа.

За проєкт закону №2458 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг" у парламенті проголосували 239 народних депутатів. У ньому перераховано механізми встановлення тарифів на комунальні послуги. Виявляється, можуть виникнути ситуації, коли люди, які відмовилися від централізованого постачання газу, будуть змушені платити за його транспортування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новим міністром енергетики може стати заступник гендиректора "Укртранснафти" Пасішник

Також деякі інстанції отримують можливість проникати у квартири громадян без отримання згоди власника.

Голова Ради адвокатів Києва Інна Рафальська перераховує недоліки.

1) отримаємо чергових монополістів із вивезення сміття, тому що обслуговування здійснюватимуть лише компанії, які виграли конкурс

2) ви цікавилися, що таке абонплата? Тримайте - ви платите постійно за те, що монополіст зволив укласти з вами договір

3) несанкціонований (без згоди власника) доступ в житло для відключення послуг.

Цього місяця перерахують субсидії та проіндексують пенсії і введуть додаткові платіжки для власників квартир, а експерти прогнозують подорожчання долара.

Зараз ви читаєте новину «Комунальники зможуть вдертися до житла без згоди власника - юристка розкритикувала новий закон про ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі