пʼятниця, 01 лютого 2008 08:53

Комсомольськ вже не хоче бути Борисфеном

Депутати міської ради Комсомольська вважають перейменування свого міста недоцільним.

Про це повідомив представник сектора інформаційної політики міськвиконкому Комсомольська з посиланням на рішення депутатів міськради.

"Торік місто одержало листа від Адміністрації Президента України, у якому зазначено місто (Комсомольськ) у переліку населених пунктів, площ, пам"ятників, чия історія пов"язана з організацією політичних репресій" - сказав він.

За його даними, у регіональних ЗМІ активно обговорювалася зазначена тема й були пропозиції щодо нової назви міста: Дніпровськ, Наддніпрянськ, Борисфен або Християнськ.

"Депутати міської ради вважають, що місто назване так на честь першопрохідників, які приїхали будувати, а не на згадку про осіб, причетних до політичних репресій і Голодомору", - сказав представник.

Комсомольськ було побудовано юними комсомольцями (членами організації ВЛКСМ) в 1960 році разом зі спорудженням Полтавського гірничозбагачувального комбінату - на березі Дніпра, в 20 км від Кременчука Полтавської області й 110 км від обласного центра - Полтави.

У Комсомольську проживає близько 52 тис. чоловік, повідомляють Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Комсомольськ вже не хоче бути Борисфеном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі