субота, 26 січня 2008 15:08

Комп"ютери "висушили" очі 70% українців

Харківські учені обнародували приголомшуючі дані про зір вітчизняних користувачів комп"ютерами. У 70% з них порушений зір, як у жителів пустель.

Ще у половини українців навколо диска очного нерва - пігментні плями, як у електрозварників. Це називається синдром сухого ока. І як затверджують учені, такий діагноз присутній практично у всіх вітчизняних комп"ютерників, які не відриваються від монітора весь робочий день.

Фахівці відзначають, що сльозова плівка, яка оточує око і забезпечує контакт із зовнішнім середовищем, через вплив електромагнітних коливань швидко висихає. І в украй важких випадках це може привести до сліпоти.

Як повідомляє Павло Бездітко, завідувач кафедрою очних хвороб Харківського державного медичного університету, в синдромі сухого ока виділяється 4 стадії, якщо 1 і 2 стадію можна компенсувати препаратами без наслідків, то 3 і 4 можуть закінчитися виразкою, перфорацією і навіть сліпотою. Якщо порівнювати з Сахарою, то там дуже багато таких хворих, які приходять з синдромом сухого ока 3-4 ступені."

Для запобігання появі сухості в очах, фахівці рекомендують вживати вітаміни або користуватися медикаментами. Допомагають так звані штучні сльози і чорниця, їсти яку людям, що працюють постійно за комп"ютером, потрібно цілий рік, повідомляє neboley.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Комп"ютери "висушили" очі 70% українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі