вівторок, 22 січня 2008 08:55

Компанія Yahoo звільнить тисячі співробітників

Одна з найбільших компаній, що надає послуги в Інтернеті, Yahoo Inc. має намір скоротити тисячі своїх співробітників у зв"язку з падінням котирувань акцій компанії і спробами виправити ситуацію, що склалася, повідомляє у вівторок агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на американські ЗМІ.

Американські видання New York Times і Wall Street Journal з посиланням на джерело, близько знайоме з даною ситуацією, ще напередодні повідомили про плани інтернет-компанії Yahoo Inc. по скороченню чисельності свого штату.

Точне число співробітників, які підпадуть під скорочення з 14-тисячного штату компанії, поки не визначено. Остаточне рішення з цього питання може бути ухвалене 29 січня на засіданні керівництва компанії після підбиття підсумків четвертого кварталу 2007 року.

За попередніми даними, буде скорочено близько 1,5-2,5 тисяч співробітників.

Офіційні представники Yahoo Inc. поки не дають коментарів з цього питання.

З червня 2007 року, коли посаду виконавчого директора компанії посів Джері Янг, що пообіцяв повернути Yahoo Inc. лідируючі позиції в інтернет-індустрії, акції компанії впали на 25%, тоді як акції їх основного конкурента, іншої американської інтернет-компанії Google, виросли на 15%.

Компанія Yahoo Inc. була заснована аспірантами Стенфордського університету Девідом Філо і Джері Янгом у січні 1994 року. Головний офіс компанії знаходиться в місті Саннівейл штату Каліфорнія. Зараз Yahoo Inc. має другу за популярністю у світі пошукову систему і надає ряд сервісів, об"єднаних інтернет-порталом Yahoo! Directory. Портал включає популярний сервіс електронної пошти Yahoo! Mail, один із старих і найбільш популярних в Інтернеті, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Yahoo звільнить тисячі співробітників ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі