неділя, 24 серпня 2008 15:11

Комісар РЄ поговорив з жителями Цхінвалі

Комісар Ради Європи (РЄ) з прав людини Томас Хаммарберг, який прибув в неділю до Південної Осетії, зустрівся з жителями однієї з найбільш зруйнованих вулиць Цхінвалі - Тельмана. "Ця вулиця зазнала найбільш запеклого артилерійського обстрілу з боку грузинських військ і практично вся зруйнована. Мешканка цієї вулиці Етері Габараєва розповіла комісарові про те, що вона та її сусіди, щоб не загинути під вогнем грузинських військ, ховалися в підвалах", - сказав Хаммарберг.

Комісар Ради Європи зайшов в зруйнований будинок, побував в одному з підвалів, де ховалися жителі вулиці.

"Я і мої сусіди ховалися від запеклого вогню грузинських військ в підвалах. Поряд з нами знаходилися люди похилого віку, діти. Було навіть немовля, яке народилося два тижні тому. На жаль, загинула від заряду моя сусідка, яка була вагітна, без матері залишилися троє її дітей", - розповіла Етері.

Хаммарберг побував також в житловому будинку на вулиці Привокзальна, де поговорив з жителями будинку N5, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Комісар РЄ поговорив з жителями Цхінвалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі