понеділок, 10 листопада 2008 10:36

Команда Обами назвала основні пріоритети державної політики

Команда Обами назвала основні пріоритети державної політики
Провідні представники команди Барака Обами, який в січні стане президентом США, в неділю назвали пріоритети політики нової адміністрації. Як пише газета USA Today, серію інтерв"ю на цю тему дали Рам Емануел, який керуватиме адміністрацією Білого дому, і Джон Подеста - керівник перехідної команди Обами.

Емануел, виступаючи на телеканалі ABC, сказав: "Американський народ просто зараз потребує економічної допомоги". У зв"язку з цим соратники Обами закликають Конгрес якнайскоріше розробити нове законодавство про федеральні витрати на допомогу середньому класу, автомобільній промисловості та тим громадянам, яким важко оплачувати збільшені тарифи на електроенергію.

Пріоритети нової адміністрації включають чотири основні пункти. По-перше, буде запущений план стимулювання економіки, який включить збільшення допомоги у зв"язку з безробіттям, дотації штатам на розвиток медичного страхування та створення робочих місць на будівництві доріг, мостів та інших елементів інфраструктури. По-друге, автомобільна індустрія, що постраждала від фінансової кризи, може отримати 25 мільярдів доларів у вигляді позик на створення топливозберігаючих моделей машин.

"Американський народ просто зараз потребує економічної допомоги"

По-третє, передбачається відмінити деякі спірні директиви президента Джорджа Буша, зокрема заморожування федерального фінансування досліджень стовбурових клітин ембріонів та дозвіл на видобуток нафти та газу на державних землях в штаті Юта. Нарешті, нова влада має намір реалізувати податковий план, запропонований Обамою під час кампанії. Зокрема, будуть скасовані скорочення податків, що стягуються з багатих американців, а оподаткування малозабезпечених шарів, навпаки, скоротиться.

Барак Обама, який переміг на президентських виборах 4 листопада, займе посаду глави держави в січні. В даний час перехідна команда нового президента працює над майбутніми кадровими призначеннями та готує політичний курс адміністрації. У одному з інтерв"ю Подеста підтвердив дану раніше Обамою обіцянку про формування нового кабінету за участю політиків-республіканців. В понеділок в Білому домі пройде неформальна зустріч Обами з Бушем. Крім того, зустрінуться подружжя двох лідерів, і Лора Буш проведе для Мішель Обами екскурсію президентською резиденцією, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Команда Обами назвала основні пріоритети державної політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі