вівторок, 02 лютого 2010 14:02

Кольорову "Волгу-Волгу" підготували до дня закоханих

Кольорову "Волгу-Волгу" підготували до дня закоханих

"Перший канал" підготував для показу кольорову версію музичної комедії Григорія Александрова "Волга-Волга". Як повідомляється в офіційному прес-релізі компанії "Формула кольору", що займалася реставрацією і колоризацією фільму, прем"єра відбудеться в день святого Валентина, 14 лютого.

Унікальність проекту полягає в тому, що глядачі зможуть побачити оригінальну картину 1938 року. Останні 40 років телеканали демонстрували версію 1961 року, в якій немає багатьох епізодів, вирізаних цензорами в епоху Хрущова. На касетах і дисках також випускався саме цей скорочений варіант.

"Чому саме цю картину "Перший канал" вибрав для реставрації і колоризації? По-перше, це класика радянського і світового кінематографа, покоління російських глядачів і кінематографістів виховані на ній, і в той же час стан оригінальної кінострічки робив практично неможливим її показ по телебаченню. По-друге, колір в комедії грає не останню роль, допомагаючи режисерові передати настрій мізансцени", - стверджує режисер колоризації Ігор Лопатенок.

За його словами, в оригінальний звуковий супровід, що також пройшов реставрацію, ніяких змін не вносилися.

Головні ролі у фільмі "Волга-Волга" зіграли Ігор Ільїнський, Любов Орлова, Павло Оленєв, Андрій Тутишкін, Сергій Антімонов та інші актори.

Нагадаємо, що це вже не перший відомий радянський фільм, що зазнав розфарбовування. Раніше російські телеглядачі могли побачити кольорові версії таких картин, як "В бой идут одни старики", "Золушка", а також телевізійний серіал "17 мгновений весны".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Кольорову "Волгу-Волгу" підготували до дня закоханих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі