пʼятниця, 25 січня 2008 12:41

Колишньому президентові Грузії Едуардові Шеварднадзе сьогодні 80 років

 Колишньому главі МЗС СРСР і екс-президентові Грузії Едуардові Шеварднадзе сьогодні виповнюється 80 років. Як повідомив сам Шеварднадзе, він відзначає ювілей "без помпезності, у вузькому колі родичів і друзів".

"Близькі і друзі пропонували мені відзначити ювілей у театрі, у ресторані, але я відмовився від будь якої помпезності", - сказав Шеварднадзе.

"Я завжди відзначав день народження дома, так зроблю і зараз. До мене в гості прийдуть мої родичі, близькі і друзі", - заявив він.

У останні місяці Шеварднадзе неодноразово заявляв, що "не бере участі в політичному і громадському  житті країни і не зустрічається з політиками, але як пенсіонер спостерігає за подіями, що відбуваються".

Едуард Шеварднадзе пішов у відставку на вимогу об"єднаної грузинської опозиції у листопаді 2003 року. Він живе на одній з дач колишньої урядової резиденції "Крцанісі" у центрі Тбілісі, яку викупив у середині 1990-х років. У своїй резиденції Шеварднадзе живе один і пише мемуари. Екс-президента Грузії обслуговує броньований Mercedes і особиста охорона, які фінансуються з бюджету Грузії, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому президентові Грузії Едуардові Шеварднадзе сьогодні 80 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі