вівторок, 11 грудня 2007 09:24

Колишнього власника The Daily Telegraph посадять за грати

Колишнього власника The Daily Telegraph посадять за грати
Суд США сьогодні засудив медіамагната, колишнього власника корпорації Hollinger International Конрада Блека до шести з половиною років ув"язнення, визнавши його винним у незаконному привласненні доходів компанії і їх приховуванні від акціонерів, передає РТА "Новости". Також суд засудив Блека до виплати грошового штрафу у розмірі $ 125 тисяч. Звинувачувальний вирок був ухвалений у липні нинішнього року судом присяжних у федеральному суді Чикаго (штат Іллінойс).

Водночас, максимальне покарання, яке загрожувало Блеку, було значно суворішим. Він міг потрапити за грати на строк до 35 років, а розмір штрафу міг досягти мільйона доларів.

Членові британської палати лордів, 62-річному Блеку були пред"явлені звинувачення у розкраданні у акціонерів компанії, яку він очолював, понад $ 90 млн, а також у рекеті, податкових махінаціях, відмиванні грошей і чиненні перешкод правосуддю. У матеріалах справи також фігурували епізоди, коли Блек скористався літаком компанії для того, щоб полетіти у відпустку на острів Бору-Бору у Французькій Полінезії і витратив на святкування дня народження дружини 40 тисяч доларів із коштів акціонерів.

До складу корпорації Hollinger International входили газети Chicago Sun-Times, National Post, що видається у Торонто, лондонська The Daily Telegraph та ізраїльська Jerusalem Post, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього власника The Daily Telegraph посадять за грати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі