субота, 13 жовтня 2007 10:58

Колишнього президента Перу вперше допитали

Колишнього президента Перу Альберто Фухиморі викликали на допит вперше з моменту екстрадиції на батьківщину в кінці вересня 2007 року.

Допит був присвячений одному з п"яти інкримінованих Фухиморі звинувачень в корупції. У 2000 році, ще будучи президентом, він наказав провести обшук в квартирі дружини начальника розвідки Владіміро Монтесиноса, в ході якого поліцейські вилучили декілька коробок з відеозаписами. На них був відображений Монтесинос, що підкупляє членів опозиції і співробітників ЗМІ.

Монтесинос, що знаходиться впродовж останніх шести років у в"язниці, заявив, що давав хабарі за наказом Фухиморі. Сам екс-президент стверджує, що начальник розвідки діяв поодинці. У випадку, якщо Фухиморі визнають винним по цьому звинуваченню, йому загрожує покарання у вигляді семи років тюремного ув"язнення. У разі визнання провини колишнього президента по всіх п"яти звинуваченнях, термін ув"язнення може скласти 30 років.

Фухиморі був президентом Перу з 1990 по 2000 роки. Його звинувачують в корупції і порушенні прав людини. Допит проходив в закритому режимі, свій вирок суд повинен оприлюднити вже в листопаді 2007 року, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього президента Перу вперше допитали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі