середа, 13 лютого 2008 15:49

Колишній уряд Болгарії майже в повному складі співробітничав із спецслужбами

Болгарська "комісія з досьє" в середу опублікувала доповідь, в якій містяться імена 107 чиновників, які були або є членами уряду, і співробітничали із спецслужбами, повідомляє болгарська радіостанція "Горизонт".

Зокрема з доповіді стало відомо, що колишній прем"єр-міністр Болгарії Жан Віденов був "утримувачем явочної квартири". Ще одну "явочну квартиру" тримав колишній міністр внутрішніх справ і віце-президент Болгарії Атанас Семерджієв.

У списку також фігурують Дімітар Калчев, міністр державної адміністрації в уряді Сімеона Сакскобурготського, ще один колишній глава МВС Болгарії Любен Гоцев, колишні керівники болгарського зовнішньополітичного відомства Станіслав Даскалов і Стоян Стальов, екс-міністр економіки Румен Гечев, колишні міністри культури Іран Маразов, Георгій Костов і Дімо Дімов, транспорту - Нейчо Нєєв, енергетики - Георгій Стоїлов, землеробства - Васiл Чічібаба.

Серед нинішніх урядовців, викритих в зв"язках із спецслужбами, в списку помічені заступники міністрів закордонних справ і культури Фєїм Чеушев та Іван Токаджієв.

Голова "комісії з досьє" Евтім Костадінов в інтерв"ю радіостанції "Горизонт" відзначив тенденцію зниження кількості людей, пов"язаних із спецслужбами в кожному наступному уряді, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Колишній уряд Болгарії майже в повному складі співробітничав із спецслужбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі