пʼятниця, 18 травня 2007 13:37

Колишній суперник Лукашенко став тюремним бібліотекарем

Колишній кандидат в президенти Білорусії Олександр Козулін, який відбуває ув"язнення в колонії "Вітьба-3", відкрив там бібліотеку. Книги для неї зібрали самі увязнені. Крім того більше 200 книг передав бібліотеці один з лідерів підприємницького руху Білорусії Валерій Левоневський.

Нагадаємо, що літом 2006 року, через декілька місяців після президентських виборів, на яких переміг Олександр Лукашенко, лідер Соціал-демократичної партії Білорусії Олександр Козулін був засуджений на 5,5 років в"язниці за хуліганство і порушення громадського порядку.

Вже знаходячись в колонії, він звернувся в Генеральну прокуратуру республіки з проханням порушити кримінальну справу відносно глави держави, заявивши, що в ході одного з передвиборних виступів Лукашенко його "публічно образив". Офіційній реакції на це звернення поки не надійшло, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Колишній суперник Лукашенко став тюремним бібліотекарем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі