вівторок, 26 червня 2007 10:34

Колишній співробітник ФСБ: "Литвиненка замовив Сергій Іванов"

Емігрант з Росії Євген Лімарьов, який проживає у Франції, розповів про свою версію вбивства в Лондоні Олександра Литвиненка. На думку колишнього співробітника російських спецслужб, до злочину причетні "силовики", а політичним замовником вбивства був перший віце-прем"єр уряду РФ і можливий наступник Путіна Сергій Іванов.

"Ким організовано і здійснено? Наближеними до Путіна "силовиками", які рвуться до вищої влади або як мінімум прагнуть зберегти Путіна президентом. Я їх особисто знав до квітня 1999 року, а з тих пір професійно вивчаю. Найбільш вірогідним політичним замовником ліквідації мені представляється Сергій Іванов, організаторами - один з щонайпотужніших кланів ФСБ і СВР, виконавці - колишні спецназівці цих організацій - щоб ніколи не можна було довести "замовлення" держави", - стверджує Лімарьов.

"Ліквідація Литвиненко - багатоцільова спецоперація професіоналів, і одна з її цілей - остаточно скомпрометувати Березовського, в першу чергу на Заході. Адже тепер як би з"ясувалося, що в його оточенні крутиться чортзна-хто - від Литвиненка до Лугового, і займаються там сіро-чорним бізнесом і політикою, а може, і шпигунством і тому подібне. До речі, твердження Лугового про те, що Гольдфарб торгував політпритулками, - нісенітниця: достатньо хоч трохи знати Олексія, щоб бути упевненим, що він людина досвідчена, обережна і на це точно не піде. А ось те, що Литвиненко міг згадувати про таку можливість і жадав цим заробити, дуже змахує на правду", - вважає Лімарьов, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Колишній співробітник ФСБ: "Литвиненка замовив Сергій Іванов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі