середа, 26 вересня 2007 08:12

Колишній соратник Саакашвілі звинуватив його в організації замовних убивств

Колишній міністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі звинуватив президента країни Михаїла Саакашвілі в спробі організувати вбивство відомого бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі, повідомляє Lenta.ru з посиланням на "Інтерфакс". У інтерв"ю, показаному ввечері у вівторок в ефірі грузинської телекомпанії "Імеді", Окруашвілі заявив: "У липні 2005 року Саакашвілі в особистій бесіді зі мною доручив фізичну ліквідацію Патаркацишвілі". За словами колишнього глави Міноброни, він звернувся до Зазе Гогава, нинішнього начальника Генштабу збройних сил Грузії, щоб той довів цю інформацію до керівництва США. "Реакція з боку США запізнилася, і Саакашвілі приблизно через три тижні повторив мені свою вимогу", – розповів Окруашвілі.

Він також повідомив, що Саакашвілі в липні 2005 року дав доручення главі МВС Вано Мерабішвілі "покарати" опозиційного депутата Валерія Гелашвілі, що критикував політику президента. "Метою не була його фізична ліквідація, – розповів Окруашвілі в телеінтерв"ю. За його словами, глава МВС доручення президента виконав – 14 липня 2005 року депутата жорстоко побили в центрі Тбілісі.

Крім того, Окруашвілі розповів, що Саакашвілі та його сім"я володіють маєтністю, що оцінюється в декілька мільярдів доларів. "Залізниця Грузії належить Саакашвілі, є багато крупних бізнесів, які контролює сім"я Саакашвілі", – сказав колишній міністр оборони, додавши, що сім"я президента також контролює постачання зброї до Грузії і робить на цьому крупний бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Колишній соратник Саакашвілі звинуватив його в організації замовних убивств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі