понеділок, 03 вересня 2007 11:46

Колишній російський десантник вкрав 100 мільйонів у білоруських військових

МВС Росії спільно з білоруськими правоохоронним органами затримали 39-річного президента одного з московських клубів верхової їзди Іллю Кулагіна за підозрою в шахрайстві при постачанні нафтопродуктів до Білорусі на суму близько 100 мільйонів рублів, повідомляє РИА Новости.

За словами джерела агентства, Кулагін входив до складу "міжнародної злочинної групи" та "здійснював шахрайські дії у фінансово-кредитній сфері паливно-енергетичного комплексу".

До російського МВС восени 2006 року звернувся посол Білорусі в Росії. Він стверджував, що московські фірми "Техпромінвест" і "Авіарезерв" уклали з білоруським Міністерством оборони договір на постачання дизельного палива, але не виконали своїх зобов"язань, а їх представники втікли.

Оперативники з"ясували, що керівником цих фірм був колишній десантник Ілля Кулагін. Раніше він вже потрапляв у поле зору правоохоронних органів. Частину грошей, отриманих від білоруської сторони, шахраї спрямували на погашення банківських кредитів, а іншу частину перевели на особові рахунки в комерційних банках.

У московському офісі Кулагіна вилучено документи, які можуть свідчити про розкрадання бюджетних коштів. Крім того, порушено кримінальні справи стосовно деяких посадовців Міністерства оборони Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Колишній російський десантник вкрав 100 мільйонів у білоруських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі