понеділок, 09 червня 2008 17:09

Колишній президент Польщі Валенса збирається подати до суду на Качиньського

Колишній президент Польщі, лауреат Нобелівської премії миру Лех Валенса готовий подати до суду на чинного главу держави Леха Качиньського, якщо той не вибачиться за звинувачення на адресу Валенси у співпраці зі спецслужбами соціалістичної Польщі.

"Я не пробачу цього Качиньському. Або вибачиться, або до бар"єру, до суду", - сказав у понеділок Валенса в ефірі радіостанції RMF FM.

Легендарний лідер профспілки "Солідарність" повідомив, що надішле чинному президентові Польщі офіційного листа, в якому зажадає вибачень.

На початку червня Лех Качиньський заявив, що Лех Валенса був агентом під псевдонімом Болек.

Качиньський зазначив, що факти, які підтверджують цю інформацію, містяться в книзі про життя Валенси, яка скоро має вийти у світ.

Її оприлюднення, за словами президента, "покаже правду про певні фрагменти його (Валенси) життя".

Стало відомо, що книга, підготовлена двома істориками польського Інституту національної пам"яті (ІНП) Славомиром Ценцкевичем і Петром Гонтарчиком, нібито містить документи, отримані з архівів польських МВС і спецслужб, що зберігаються в ІНП, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Колишній президент Польщі Валенса збирається подати до суду на Качиньського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі