середа, 16 травня 2007 19:21

Колишній посол США в ООН закликав до нападу на Іран

США повинні напасти на Іран до того, як йому вдасться створити перші ядерні заряди. З такою заявою виступив колишній посол США в ООН Джон Болтон.

На його думку, Євросоюз повинен серйозніше відноситися до потенційної загрози, яку представляє Іран, і визнати, що переговори з приводу зупинки його ядерних програм провалилися.

"Тегеран проводить збагачення урану і не збирається зупинятися. Немає сумніву, що врешті-решт вони доб"ються прогресу, тому часу нам відпущено мало", - вважає Болтон. Він вважає, що наступним кроком повинні стати серйозніші економічні санкції відносно Ірану, а далі треба прийняти заходи з повалення теократичного режиму і фізичного знищення ядерних об"єктів.

Нагадаємо, що експерти МАГАТЕ вважають, що іранські учені використовують більше 1300 центрифуг для збагачення урану. Якщо їм вдасться запустити 3000 центрифуг, то через рік в їх розпорядженні буде достатня кількість радіоактивного матеріалу для виробництва однієї бомби, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Колишній посол США в ООН закликав до нападу на Іран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі