середа, 28 січня 2009 10:31

Колишній поліцейський розповів про замах на Єлизавету II

Майже 40 років тому під час візиту британської королеви Єлизавети II до Австралії на неї було скоєно замах. Невстановлені зловмисники спробували у горах пустити під укіс поїзд її Величності, стверджує колишній суперінтендант місцевої поліції Кліф Макхарді.

За словами екс-детектива, замах стався 29 квітня 1970 року на гірській дорозі у 150 км на північний захід від Сіднея. Злочинці поклали на шляхах велику колоду, щоб спровокувати аварію. Швидше за все потяг у результаті зіткнення не зійшов з рейок лише тому, що їхав дуже повільно.

Поїзд продовжив рух, штовхаючи колоду перед собою, і загальмував лише через 200 метрів. Судячи з усього, королеві і її супутникам, які прямували з Сіднея до міста Оранж, так і не повідомили про інцидент.

Макхарді, якому зараз 81 рік, пояснив своє рішення розкрити таємницю, яка зберігалася протягом декількох десятиліть, тим, що злочинців так і не було заарештовано. Підвищена секретність, яку вимагала влада, заважала нормально допитувати підозрюваних і проводити повноцінне розслідування, пояснив відставний поліцейський. В організації замаху підозрювали прихильників Ірландської республіканської армії, зазначив Макхарді.

Як стверджує детектив, колода не могла опинитися на шляхах випадково і її не могли покласти прості вандали. Безпосередньо перед королівським потягом тим же шляхом проїхав спеціальний локомотив, який перевірив стан дороги, і жодних перешкод не виявив.

Прес-секретар федеральної поліції Австралії повідомив, що фахівці вже вивчають архіви, перевіряючи інформацію щодо замаху на англійську королеву. В поліції штату Новий Південний Уельс, де стався інцидент, від коментарів поки що відмовилися, повідомляє NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Колишній поліцейський розповів про замах на Єлизавету II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі