неділя, 09 грудня 2007 11:10

Колишній підполковник ФСБ: за вбивством Литвиненка стоїть ФСБ

Колишній підполковник ФСБ Михайло Трепашкін заявив, що один з колишніх колег тричі намагався його завербувати для проведення "спонсорованої владою операції" по вбивству Олександра Литвиненка. Як розповів Трепашкін в інтерв"ю The Sunday Times, перша спроба була здійснена на початку вересня 2002 року колишнім колегою Литвиненка на ім"я Віктор.

"Віктор сказав мені, що є дуже серйозна група, яка створена для залагоджування всіх питань стосовно Литвиненка і Березовського, раз і назавжди", - сказав Трепашкін.

"Він хотів, щоб я допоміг йому вислідити родича Литвиненка, який живе в Москві. Я підозрював, що він планує щось погане, щоб натиснути на Литвиненка", - додав він.

Двома місяцями опісля, за словами Трепашкіна, Віктор знов його знайшов. Цього разу той повідомив, що ФСБ планує "примусити мовчати" як Литвиненка, так і Юрія Фельштинського - історика, який живе в Америці, і який допоміг Литвиненку написати книгу "ФСБ підриває Росію".

"Він повідомив мене, що спеціальна група відправлена до Бостона, де живе Фельштинський, для проведення спостереження, - сказав Трепашкін. - Мені дали ясно зрозуміти, що справа стає серйозною і що ФСБ готує щось проти обох. Я попередив Литвиненка про це, і він сприйняв це дуже серйозно".

Третій раз Віктор підходив до Трепашкіна на початку 2003 року. Цього разу він сказав, що його контакти у ФСБ хочуть, щоб Трепашкін поїхав до Лондона і зустрівся з Литвиненком в одному з готелів. "Він сказав, що все, що від мене потрібно - це зустрітися з ним, так щоб інші агенти змогли його знайти і почати цілодобове стеження", - сказав Трепашкін.

Екс-підполковник ФСБ додав, що як тільки почув про отруєння Литвиненка, він "із самого початку не сумнівався, що за вбивством стоїть ФСБ". "Вбивство Литвиненка - це реванш і послання, що ніхто не знаходиться в безпеці, незалежно від того, де ти ховаєшся", - додав він, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Колишній підполковник ФСБ: за вбивством Литвиненка стоїть ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі