вівторок, 24 квітня 2007 08:52

Колишні керівники закликали Вулфовіца до відставки

Група колишніх керівних працівників Усесвітнього банку (ВБ) виступає за відставку нинішнього глави Пола Вулфовіца.

Відкритий лист з відповідним закликом підписали більше 40 чоловік, включаючи 18 колишніх віце-президентів. П.Вулфовиц, на їх думку, "втратив довіру і пошану працівників банку".

Скандал навколо П.Вулфовіца вибухнув після того, як отримала розголос історія з новим призначенням і новою платнею його подруги. Як стало відомо, глава Всесвітнього банку призначив непомірно високу зарплату співробітниці Шаху Ризі, з якою був у близьких відносинах.

П.Вулфовіц вибачився за допущену "помилку", але заявив, що не збирається подавати у відставку, мотивуючи це "важливістю" виконуваної ним роботи. Він висловив упевненість в тому, що здатний виконати завдання, поставлені перед Всесвітнім банком.

На думку авторів листа, "у Вулфовіца є єдина можливість виконати завдання банку - подати заяву про відставку".

Цей лист з"явився в той момент, коли Independent Evaluation Group (IEG) - організація, що стежить за діяльністю Всесвітнього банку, заявила, що нинішня криза вже позначається негативно на роботі ВБ в країнах, що розвиваються. Доповідь IEG буде представлена правлінню банку, яке в найближчий день повинне вирішити долю П.Вулфовіца.

Відношення до призначення П.Вулфовица на пост розділу ВБ спочатку було неоднозначним, оскільки він, будучи заступником голови Пентагону, вважався одним з ідеологів війни в Іраку, відзначає Б-бі-сі.

Є думка, що саме підтримка Дж.Буша дає можливість П.Вульфовицу заявляти, що він не збирається покидати свій пост, повідомляє РБК.
Зараз ви читаєте новину «Колишні керівники закликали Вулфовіца до відставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі