четвер, 04 червня 2020 13:02

Коли відкриють кінотеатри та які фільми показуватимуть

Коли відкриють кінотеатри та які фільми показуватимуть
Кінотеатри можуть запрацювати з 2 липня. Фото: pixabay.com

В Україні кінотеатри можуть запрацювати з 2 липня, але це не точна дата. Крім того, працюватимуть зі значними обмеженнями, тому відвідуваність буде низькою.

"Я поки що не можу сказати точну дату відкриття. Активно обговорюється 2 липня. Але це ще не точно. Можу сказати, що представники держорганів ведуть діалог із кінотеатрами, радяться про дату відкриття та про заходи безпеки для клієнтів. Є ще проблема в тому, що самі кінотеатри між собою не завжди можуть домовитися і надати єдину позицію. Деякі мережі кінотеатрів хочуть відкритися аж восени через побоювання другої хвилі коронавірусу", - розповів співвласник мережі кінотеатрів "Планета кіно" Дмитро Деркач у Facebook.

Він наголосив, що в перші місяці кінотеатри працюватимуть зі значними обмеженнями. На нормальний режим роботи сподіваються вийти у жовтні-грудні за умови, що не буде другої хвилі захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В яких місцях кияни найбільше порушували карантин

"Працюємо з дистрибʼюторами і українськими творцями фільмів, щоб розробити репертуарний план після карантину. Багато що залежить від ситуації у світі і насамперед від того, як працюватимуть кінотеатри в США і Китаї (найбільші ринки кінопрокату у світі), на них орієнтуються студії і дистрибʼютори. Зараз дуже багато премʼєр очікуваних фільмів перенесено кіностудіями на осінь або зиму. Якщо ж в цих країнах кінотеатри почнуть працювати і відвідуваність буде нормальною, студії даватимуть більше премʼєр улітку", - вказує Деркач.

Засновник мережі також опублікував, які фільми планують показувати у перші тижні після поновлення роботи.

У перший тиждень, зокрема, покажуть "Мій шпигун", "Втеча з Преторії", "Русалка в Парижі", "Вірю в кохання", "Лессі. Повернення додому", "Герой СамСам", "Тунель", "Пірати Карибського моря: Мерці не розповідають казок", "Вартові галактики", "Убивства з листівками".

У час послаблення карантину можуть відкрити кінотеатри. Працюватимуть з обмеженнями у 30% заповнених місць у залі.

Зараз ви читаєте новину «Коли відкриють кінотеатри та які фільми показуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі