неділя, 29 березня 2020 16:36

Коли чекати дощів і справжнього тепла: синоптик про погоду на квітень та травень

Коли чекати дощів і справжнього тепла: синоптик про погоду на квітень та травень
У травні цілком імовірні заморозки

Початок квітня прогнозують відносно теплим, але з дощами. Травень буде сухим і спекотним. Цілком ймовірні заморозки в останньому місяці весни.

"По моїх підрахунках можна сподіватись на квітневі дощі. Вони мають пройти у два заходи: з 1 по 4 та з 7 по 14 квітня. Випаде до 30 міліметрів опадів. Надія лише на них. В Карпатах трохи краща ситуація. Там хоч сніг випадав, - говорить народний синоптик Леонід Горбань. - Березень до цього часу вважався зимовим місяцем. Сніг сходив у другій половині і розмерзалась земля. Але взимку не було морозів та снігу. За 150 років така зима у нас вперше. Енергія сонця у березні розігрівала повітря. Тому вийшов надзвичайно теплим перший місяць весни.

Пасхальний тиждень синоптик прогнозує холодним з дощем та поривчастими вітрами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик назвала найбільшу загрозу аномальної весни

"Городникам варто поспішити поки є волога і завчасно посадити городи аби мати хоч якийсь врожай. Фермери уже розпочали засівати поля і це правильно. Бо травень буде сухий. Дощів не очікую аж по 20 травня. Тим більше, рівень води в річках, ставках впав до критичної межі. Буде ще гірше", - додає народний синоптик.

Попереджають про різке зниження температури повітря в Україні в кінці березня - початку квітня.

Холодний атмосферний фронт зайде в Україну з понеділка. 30 березня. В Києві очікується зниження температури до + 7 +9 градусів, а у вівторок похолодає до нічних 'мінусів' і денних + 2 +4 градусів. Також можливий мокрий сніг.

Зараз ви читаєте новину «Коли чекати дощів і справжнього тепла: синоптик про погоду на квітень та травень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі