понеділок, 21 березня 2011 16:40

Колекціонер старожитностей подарував Ющенку "аксесуар" для бджільництва
9

Фото: Фото: Андрій ШМАТОВ / Gazeta.ua

Київський колекціонер українських старожитностей Григорій Бідун подарував екс-президентові Віктору Ющенку 200-річний жень, за допомогою якого чоловіки лазили на дерева за медом.

Про це він розповів минулого тижня під час інтерв'ю.

"Віктору Андрійовичу подарував жень 2004 року у столичному клубі "Колекціонер". Я тоді був патріотом, членом "Нашої України". Дуже радів, що нарешті до влади прийшов президент, який наведе лад у країні. Подарунку Віктор Андрійович дуже зрадів. Сказав, що такого експонату у нього ще не було", - розповів Бідун.

Під час зустрічі колекціонер просив Ющенка допомоги для свого товариша Миколи Брицуна.

"Просив, щоб допоміг видати його книжку. Микола на велосипеді їздить від села до села і пише історію Древлянського краю. Ющенко пообіцяв допомогти, але ми від нього цього не дочекалися. Він поручив справу своєму клерку, той ще комусь, так воно і вмерло", - пожалівся Бідун.

"Тричі до нього підходив з цим питанням, але Ющенко так нічого і не зробив. Тепер розумію, що він - безвольна і безхребетна людина", - додав він.

Українські старожитності Бідун збирає 7 років. Зберігає їх у 4 гаражах.

"7 років тому у своєму рідному селі Радовель на Житомирщині поставив дерев'яний хрест на місці, де колись була церква. До мене підійшов один дідок і каже: "В мене на горищі є 2 прялки та ночви. Візьми, може у Києві продаси". Я заплатив тому дідові невеликі гроші. Речі підрихтував і продав на Андріївському узвозі. Відтоді мене понесло. Почав їздити по селам, шукати старих бабів і дідів. Дивлюся, щоб була стара хата. Тоді на горищі все буде".

Щовихідних колекціонер продає старовину на Андріївському узвозі. Постійними покупцями називає нардепа Володимира Бондаренка, директора інституту літературознавства Миколу Жулинського та колишнього заступник міністра МВД Геннадія Москаля.

Зараз ви читаєте новину «Колекціонер старожитностей подарував Ющенку "аксесуар" для бджільництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі