неділя, 01 червня 2008 12:55

Колеги заступилися за санлікаря, затриманого за вакцину

"Український санітарно-епідеміологічний союз" звернувся до генпрокурора Олександра Медведька зі стурбованістю у зв"язку з затриманням колишнього головного санітарного лікаря країни Миколи Проданчука.

Про це йдеться у зверненні союзу, яке цитує "Інтерфакс-Україна".

"Український санітарно-епідеміологічний союз - громадська організація, що об"єднує санітарних лікарів, провідних спеціалістів України з гігієни, епідеміології, бактеріології, вірусології, висловлює крайню стурбованість у зв"язку з затриманням Генеральною прокуратурою України Проданчука", - йдеться в листі.

Його автори звертають увагу, що факт затримання відбувся на очах регіонального директора ВОЗ і до одержання офіційних результатів розслідування трагедії в Краматорську.

На їхню думку, дії Генпрокуратури не відповідають особистим і моральним якостям Проданчука, його громадському статусу.

Члени Всеукраїнського союзу просять генерального прокурора особисто вивчити ситуацію й відновити справедливість.

Разом з тим, співробітники наукового інституту гігієни й токсикології ім"я Л.І.Медведя Мінздраву України звернулися до президента й прем"єр-міністра зі стурбованістю у зв"язку із затриманням Проданчука.

"Шановний Вікторе Андрійовичу! Колектив Інституту гігієни й токсикології ім"я Л.І.Медведя стурбований долею члена-кореспондента АМН України, професора, заслуженого лікаря України, який в 1994-2007 роках працював директором нашого Інституту", - йдеться в листі колективу, під яким зібрано 218 підписів співробітників Інституту.

"Колектив Інституту обурений діями, які компрометують відомого вченого, чесну й порядну людину, яким є Микола Проданчук", - підкреслюється у зверненні.

Співробітники інституту вважають неадекватними заходи, які були застосовані до Проданчука.

Автори звернення також підкреслюють, що "вирішення питань про ввіз на територію України незареєстрованних лікарських засобів, включаючи імунобіологічні, у випадку епідемічних захворювань належить до прямих обов"язків заступника міністра охорони здоров"я України й не є перевищенням повноважень".

Зараз ви читаєте новину «Колеги заступилися за санлікаря, затриманого за вакцину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі