вівторок, 31 серпня 2010 11:06

Колега зниклого журналіста не вірить словам Януковича

Колега зниклого журналіста не вірить словам Януковича

Справа зникнення харківського редактора Василя Климентьєва приречена лишитися нерозкритою, вважає його колега Петро Матвієнко.

В інтерв"ю Радіо "Свобода" він сказав, що не бачить прогресу у розслідуванні.

"Пан Могильов, міністр внутрішніх справ заявив про причетність (до зникнення Климентьєва) перевертнів у погонах. А Ви ж розумієте, що у таких умовах руки у слідчої групи зв"язані", - заявив заступник головного редактора газети "Новий стиль".

"От вони й займаються усілякими дрібницями: шукають у районі підкинутого телефону чи показують нам фото усіляких бандитів, розпитують - бачили чи не бачили - і пишуть протоколи впізнання. Таким чином наповнюються матеріали справи якимось папірцями, а реального руху у справі немає", - додав Матвієнко.

На запитання, чи надавали колеги Климентьєва докази на підтвердження версії про вбивство головного редактора газети "Новий стиль" за професійну діяльність, журналіст відповів: "Головні докази - це матеріали, які друкувалися на шпальтах нашої газети. Вони вже проаналізовані й, в основному, отримали підтвердження".

"Ці матеріали стосувалися високих чинів у прокуратурі. А саме Сергія Хачатряна, корумпованого заступника прокурора, "темної плями на мундирі прокуратури". Цей Хачатрян мав виконавців. Один із них - Жилін", - пояснив Матвієнко.

"На нашому сайті Василь Петрович (Климентьєв) навів інтерв"ю з цим Жиліним, а також інтерв"ю із сином ростовського маніяка Чикатила. Цей Жилін був оперативником, а потім заплатив 260 тисяч доларів за те, щоб його випустили з-під варти і щоб він знову міг посісти оперативну посаду", - заявив журналіст.

"Чикатило ж прямо казав, що замовником деяких убивств і йому завдання давалися з ініціативи цього Сергія Хачатряна (збережено стилістику висловленого). Це все не спростовано і досі жодного судового позову до газети чи до Климентьєва не було!", - додав він.

На запитання, кому може бути вигідне зникнення Климентьєва, Матвієнко відповів: "Усім антигероям наших публікацій. Почитайте критичні матеріали і ви зрозумієте, що це могло бути вигідно усім, про кого ми писали".

Заяви президента, голови МВС і міського голови Харкова Михайла Добкіна журналіст сприймає "як найдешевший піар-хід".

"Я не вірю, що свій робочий день Янукович розпочинає з того, що слухає доповідь Могильова про перебіг справи. Це теж звичайний піар. Так само, як і заява про звернення до сусідніх держав. Так само, як і заява Могильова, що він забирає цю справу до Києва. Нічого він не забрав", - заявив Матвієнко.

"Може, хтось і приїхав з керівництва. На день-два чи на вихідні, але на тому й все завершиться. Ця справа приречена, бо її розслідування нікому не вигідне. Я зникнення Климентьєва одразу назвав "гонгадзе-гейт". Кращих результатів вони тут не досягнуть", - переконаний він.

У прес-службі Харківської облпрокуратури пообіцяли найближчими днями оприлюднити коментар заступника прокурора Хачатряна щодо звинувачень журналістів "Нового стилю".

Зараз ви читаєте новину «Колега зниклого журналіста не вірить словам Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі