пʼятниця, 21 серпня 2009 13:37

Кокер-спанієль навчився водити машину (ФОТО)

Унікальні інтелектуальні здібності проявив кокер-спаніель, що проживає разом зі своїм господарем в російській Удмуртії, - сидячи в салоні автомобіля і спостерігаючи за діями власника, собака настільки зумів освоїти водійську майстерність, що той довіряє йому самостійно вести машину від шосе до дачі.

Господар унікального собаки Сергій Родіонов стверджує, що пса мистецтву водіння ніхто спеціально не навчав. За його словами, незвичайні здібності собаки виявилися абсолютно випадково.

"Ми поїхали на город удвох і собака сам сів до мене на коліна. Я говорю: "Та ти що, врешті-решт! Місця в машині багато, ти мені заважаєш! Може, ти ще і рулювати будеш?", - розповідає Сергій. У відповідь собака просто поклав лапи на кермо, а господареві не залишилося нічого іншого, як стати її штурманом. Джесі, виконуючи команди Сергія "управо", "вліво", "прямо" проїхала декілька кілометрів.

"Спеціально Джесі ніхто не дресирував. Як водити автомобіль - собака підглянув у людей", - запевняє її господар. Виявивши минулого літа незвичайний талант собаки, Сергій Родіонов почав його розвивати.

Сьогодні Джесі проїжджає самостійно декілька кілометрів лісової дороги від траси до дачі. Собака виявився зразковим водієм швидкість не перевищує, на зустрічну смугу не виїжджає. Правда, на міські магістралі чотириногому водієві проїзд заборонений. Сергій не упевнений, що співробітники ДПС оцінять талант його собаки.

За матеріалом Autonews.rbc.ua

Зараз ви читаєте новину «Кокер-спанієль навчився водити машину (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі