понеділок, 17 березня 2008 12:58

Кокаїнові плантації вперше виявлені у Бразилії

У амазонській сельві Бразилії виявлені плантації коки, а також повністю обладнана лабораторія для виробництва кокаїну.

Увагу влади привернули супутникові знімки великої розчищеної території у тропічному лісі недалеко від кордону з Перу і Колумбією, поблизу міста Табатінга.

Як повідомляє новинне агентство Agencia Brasil, солдати і поліцейські, що прибули на місце,  виявили чотири плантації кущів коки, що покривали площу від 100 до 150 гектарів. Урожай був знищений, але затримати нікого не вдалося.

За словами армійських представників, кокаїнові плантації виявлені у Бразилії вперше. Досі вважалося, що місцевий клімат не підходить для вирощування коки. Військові також вважають, що наркоторговці, можливо, намагаються пристосуватися до вирощування цієї рослини на нових територіях або навіть генетично модифікувати її.

Кока росте у Болівії, Венесуелі, Колумбії, Перу і Еквадорі, також вона штучно культивується у Африці, Індії і на острові Ява. При цьому найбільшим світовим виробником кокаїну є Колумбія. За даними влади США, за половиною світового кокаїнового трафіку стоять Революційні збройні сили Колумбії, повідомляє BBC News.

Зараз ви читаєте новину «Кокаїнові плантації вперше виявлені у Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі