пʼятниця, 14 лютого 2020 12:26

"Кохання без меж" – сьогодні можна одружиться вночі

"Кохання без меж" – сьогодні можна одружиться вночі
14 лютого 2020 року вже понад 1,6 тисячі пар планують одружитися Фото:obljustif.gov.ua

У День святого Валентина закохані зможуть подати до відділу державної реєстрації шлюбу заяву про одруження навіть вночі та зареєструвати шлюб, якщо він призначений на цей день.

У День святого Валентина РАЦС працює у посиленому режимі – до дванадцятої ночі. Такій акції дали назву – "Кохання без меж".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поцілунки і зізнання: як українські політики відзначають День закоханих

Окрім того, цього дня майже у всіх областях України працюватиме 440 відділів реєстрації шлюбу.

За даними Мін'юсту, на 14 лютого цьогоріч подано 1666 заяв на укладання шлюбу. Зокрема, у Києві планують одружитися у День закоханих 170 пар, у Дніпропетровській області – 172 пари та 99 пар – у Харківській області. Найменша кількість закоханих планують одружитися у Закарпатській області – 10 пар, у Луганській – 15 пар, Чернігівській – 20 пар.

У Європі День святого Валентина став широко відзначатися з XIII ст., у США — з 1777-го. Найдавніша валентинка англійською мовою - це листи, написані 14 лютого 1477-го графинею Марджері Брюз її майбутньому чоловікові Джону Пастону "моєму коханому Валентину".

Зараз ви читаєте новину «"Кохання без меж" – сьогодні можна одружиться вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі