неділя, 11 серпня 2024 09:45

Коли може закінчитися операція у Курській області: американський експерт висловився

Коли може закінчитися операція у Курській області: американський експерт висловився
Сили оборони можуть змусити росіян перевести кілька бригад. Фото: PAP

Науковий співробітник Гуверівського інституту Стенфордського університету Томаш Блусевич вважає, що українські війська рано чи пізно вийдуть з Курської області.

Але це станеться лише після того, як командування загарбників змусять перекинути туди кілька бригад з фронту, передає The Hill.

У теперішній ситуації росіяни змушені переміщуватись, а це їм вдається дуже погано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція ЗСУ у Курській області показала Путіна немічним - The Washington Post

"Тепер вони повинні рухатися. А росіяни з цим погано справляються. Вони погано справляються з логістикою. Це був блискучий крок України", - вказав Блусевич.

Він наголосив, що Україна вже досягла величезного успіху, змусивши Росію перемістити свої війська. Таким чином продемонстрували, що Росія беззахисна на інших ділянках. Це величезний удар по престижу диктатора Володимира Путіна.

ЗСУ продовжують просуватися у Курській області РФ. Значні території були захоплені 9 серпня.

При цьому ЗСУ дотримуються режиму секретності, а росіяни не хочуть визнавати свій військовий провал. Про це написав у Telegram український військовий журналіст Богдан Мирошников.

Зараз ви читаєте новину «Коли може закінчитися операція у Курській області: американський експерт висловився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі