середа, 30 травня 2007 08:29

Кодекс поведінки допоможе роззброїти грузинських школярів

З нового навчального року в школах Грузії діятиме Кодекс поведінки школярів. В даний час чиновники розглядають проект цього кодексу.

Відповідно до нього, учням забороняється носити вогнепальну і холодну зброю. Обмеження також поширюються на зовнішній вигляд школярів: їх одяг, як випливає з кодексу, "не повинен бути занадто яскравим ". Порушникам можуть зробити попередження, відправити їх на примусові роботи на користь школи, а також помістити в якісь "альтернативні учбові заклади".

Мета кодексу - "формувати в школі позитивний клімат, що сприяє освіті, запобігає конфліктам і впроваджує серед учнів самодисципліну".

Останнім часом, як повідомляло ИА "Новости-Грузия", в Грузії почастішали випадки "розборок" між учнями старших класів, у яких використовується холодна і вогнепальна зброя.

У зв"язку з цим парламент республіки 23 травня прийняв поправки до Кримінального кодексу країни, згідно з яким кримінальна відповідальність наступає не з 14, як раніше, а з 12 років. У свою чергу, спікер парламенту Ніно Бурджанадзе заявила про необхідність розробити стратегію щодо боротьби з підлітковою злочинністю. А міністр освіти Олександр Ломая відзначив, що посилення відповідальності за правопорушення може стосуватися як учнів, так і їх батьків, а також шкіл, в яких упроваджуватиметься нова система безпеки, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Кодекс поведінки допоможе роззброїти грузинських школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі