вівторок, 30 вересня 2008 13:37

Коаліційний уряд Австрії пішов у відставку

Президент Австрії Хайнц Фішер прийняв у вівторок відставку коаліційного уряду на чолі з канцлером від Соціал-демократичної партії Австрії (СПА) Альфредом Гузенбауером.

Одночасно глава держави попросив уряд виконувати свої функції до формування нового складу кабінету після парламентських виборів, що відбулися в минулу неділю.

За попередніми підсумками голосування, СПА набрала 29,7% голосів. Її партнер по нинішній урядовій коаліції - Австрійська народна партія (АНП) - отримала 25,6% голосів.

В той же час, безперечними переможцями виборів стали праві партії - Австрійська партія свободи (АПС) і "Союз за майбутнє Австрії" (СМА), створений відомим націоналістом Йоргом Хайдером. Вони отримали відповідно 18 і 11%.

Остаточні підсумки виборів будуть підведені 6 жовтня після підрахунку голосів виборців, які голосували за допомогою виборчих листівок.

Тих, хто голосував поштою, нараховується близько 600 тисяч осіб - на 40% більше, аніж під час виборів в Національну раду 2006 року, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Коаліційний уряд Австрії пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі