вівторок, 19 жовтня 2010 15:28

Книги Литвина і Толстоухова є закопуванням грошей у землю - письменник

Книги Литвина і Толстоухова є закопуванням грошей у землю - письменник

Письменник Андрій Кокотюха вважає, що використання бюджетних коштів у рамках програми "Українська книга" завжди було не ефективним.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Всі ці грошові потоки ми не контролюємо, і увесь цей час вони використовуються нецільово. Чому зараз має бути інакше? Чим кращі чи гірші книги Литвина і Толстоухова за фінансування книги "Україна - козацька держава", яка коштувала 3 тисячі гривень примірник за Ющенка? Абсолютно нічим. Це чергове закопування грошей у пісок, бо ці книги абсолютно не затребувані суспільством, читачами. Розподіл бюджетних коштів не виноситься на відкрите обговорення хоча б у видавниче середовище. Хоча я не впевнений, що від цього була б користь, бо була б драка за бюджетне бабло. Видавництво книг Литвина і Толстоухова - це закопування бетону у землю. Я цим займався у 1989 році у Комі АССР. Коли бетон уже був украдений, а тепер його треба було формально провести. Це ж відбувається і зараз", - переконаний Кокотюха.

Письменник Дмитро Капранов у свою чергу заявив, що не бачить нічого дивного в тому, що значна частина коштів програми піде на фінансування книг представників влади.

"Програма "Українська книга" кожного року така. Кожного року видає чиновників, депутатів, колишніх депутатів. Литвина і Толстоухова там завжди видавали. Те, що "Українська книга" створена як механізм фінансування державних видавництв відомо давно. Вони самі виробляють і самі споживають. Ці книги, які видаються державним коштом, потім осідають у якихось бібліотеках. Програма завжди була така, завжди з такими цінами і такими рішеннями", - зазначив письменник.

Нагадаємо, напередодні Держкомітет телебачення і радіомовлення затвердив перелік книг, які будуть видані до кінця 2010 року в межах державного замовлення. Серед найбільш дорогих опинилися твори, створені за участю спікера Володимира Литвина і міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова. На них буде витрачено

Зараз ви читаєте новину «Книги Литвина і Толстоухова є закопуванням грошей у землю - письменник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі