середа, 02 травня 2007 16:52

Книга Альберта Гора замінила Біблію в американських готелях

 
У США з"явилося декілька готелів, в номерах яких традиційну Біблію замінили на книгу колишнього американського віце-президента Альберта Гора "Незручна правда", присвячену загрозі глобального потеплення, повідомляє агентство Bloomberg.com.

Каліфорнійські готелі Orchard Garden Hotel і Gaia Napa Valley Hotel недавно отримали спеціальні сертифікати Ради з екологічного будівництва США і ставли, таким чином, офіційно "зеленими" готелями.

Сертифікат видається тільки тим будівлям, при зведенні яких було забезпечено "низьке споживання природних ресурсів, а також гармонійне поєднання місця мешкання з навколишнім середовищем".

Так, в цих готелях використовується переважно сонячна енергія, папір, виготовлений з макулатури, а також спеціальні біотуалети, які дозволяють економити воду.

За словами представників "зелених" готелів, такий підхід дозволяє зменшити витрату тільки однієї електроенергії на 25 відсотків. "Ми маємо намір зруйнувати стереотип про те, що розкіш і захист навколишнього середовища - несумісні поняття", - підкреслюють вони.

У США вже працюють 30 "зелених" готелів, а сертифікат за програмою "Передові розробки в енергозабезпеченні і екології" (Leadership in Energy and Environmental Design - LEED) отримали 800 будівель по всій країні, ще близько шести тисяч стоять на черзі.

Влада деяких американських штатів пропонує субсидії для власників споруд, зведення яких було схвалене експертами Ради з екологічного будівництва.

Нагадаємо, "Незручна правда" розповідає про загрозу світової катастрофи, викликаної глобальним потепленням. За цю книгу колишній віце-президент США отримав американську літературну премію Quills ("Пір"я"), вона також послужила одним з підстав для висунення Альберта Гора на здобуття Нобелівської премії миру 2007 року. Минулого року по цій книзі був знятий документальний фільм, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Книга Альберта Гора замінила Біблію в американських готелях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі